09222018Σαβ
Thursday
 

Τα Δελτία Τύπου «Φαντάσματα» και η επιλεκτική ενημέρωση από μερίδα συλλόγων!

DELTIO TYPOY 01Ασχολούμαι προσωπικά με το χώρο του τοπικού αθλητισμού ως συντάκτης σε τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα κατά κύριο λόγο αλλά και σε Αθηναϊκά κατά καιρούς Μέσα από το 1998 μέχρι σήμερα. Έχω παρακολουθήσει και κατανοήσει την πολύ μεγάλη προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια που καταβάλουν οι αθλητικοί σύλλογοι και οι τοπικοί παράγοντες της Αρκαδίας ώστε να «χτίσουν» τις ομάδες τους, να τις στηρίξουν οικονομικά και οργανωτικά και να τις οδηγήσουν στις κατά καιρούς επιτυχίες τους!

Όλα αυτά τα χρόνια όμως έχει παρατηρηθεί από την πλευρά μου και το φαινόμενο των «Δελτίων Τύπου Φαντασμάτων» που υποτίθεται ότι εκδίδονται από μερίδα τοπικών συλλόγων ή διοικούντων για να ενημερώνουν επισήμως τα ΜΜΕ για κινήσεις ή δράσεις τους! Στην πραγματικότητα όμως αποτελούν ανακοινώσεις που δεν κοινοποιούνται ή δεν δημοσιοποιούνται σε καμία επίσημη σελίδα της ομάδας, σε καμία επίσημη σελίδα στα socialmedia (σ.σ. facebook) δεν αποστέλλονται με e-mailκαι εν τέλει δημοσιεύονται επιλεκτικά σε συγκεκριμένα ενημερωτικά site!

Προσωπικά η ένστασή μου σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι συγκεκριμένα ή μεμονωμένα τοπικά site στις περιοχές που δραστηριοποιούνται οι συγκριμένοι σύλλογοι δημοσιεύουν αυτά τα «Δελτία Τύπου» τα οποία κοινοποιούνται μόνο σ’ αυτά (στην τελική δίδονται από τους εκπροσώπους των ομάδων και αυτά ως οφείλουν τα δημοσιεύουν), αλλά για την τακτική ή συνήθεια συγκεκριμένων συλλόγων ή παραγόντων που θέλουν να συντάσσουν ανακοινώσεις και δελτία Τύπου τα οποία ουσιαστικά δεν κοινοποιούνται πουθενά παρά μόνο σε μεμονωμένα ιδιωτικά site.

Πολλές φορές έχω διαβάσει ή ενημερωθεί από επίσημα χείλη συλλόγων και παραγόντων ότι έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση για κάποια μεταγραφή, κλείσιμο φιλικού, έναρξης προετοιμασίας, τέλεσης κάποιας εκδήλωσης ή άλλο λόγο, αλλά όσο και αν έχω ψάξει σε επίσημες σελίδες ή στο διαδίκτυο, αυτές οι ανακοινώσεις δεν έχουν δημοσιοποιηθεί πουθενά, παρά μόνο έχουν δοθεί σε μεμονωμένα Μέσα προς δημοσίευση!

Ουσιαστικό Δελτίο Τύπου δεν θεωρείται μια ανακοίνωση που ο Πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου θα την δώσει ΜΟΝΟ αποκλειστικά στο Μέσο του χωριού ή της πόλης που εδρεύει το σωματείο για να τη δημοσιεύσει και ο ίδιος παράγοντας θα έχει την απαίτηση ή την εντύπωση ότι αυτομάτως θα έχουν ενημερωθεί και όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ενός Νομού, ούτε είναι υποχρεωμένο ένα Μέσο να έρχεται στη «δύσκολη» θέση να πάρει την ανακοίνωση από το άλλο Μέσο και αποκλειστικά και μόνο από εκεί έχει δημοσιευθεί! Αν θέλει ένας σύλλογος να δηλώνει ότι ενημερώνει τον κόσμο με ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ τότε θα πρέπει να τα Κοινοποιεί δημόσια κάπου ή να τα αποστέλλει στα περισσότερα το δυνατόν ΜΜΕ αν όχι σε όλα και όχι μόνο σε ΕΝΑ. Διαφορετικά δεν χρειάζεται να μπαίνει καν στη διαδικασία!

Αν κάποιοι αθλητικοί σύλλογοι πραγματικά έχουν τη διάθεση να γνωστοποιούν τις επίσημες θέσεις τους και εκδηλώσεις τους με Δελτία Τύπου, καλό θα είναι να το κάνουν σωστά εκδίδοντας Ανακοίνωση την οποία μπορούν να αναρτούν είτε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, είτε σε μια αντίστοιχη Σελίδα σε κάποιο Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, ή σε περίπτωση καλύτερης οργάνωσης, μέσω ομαδικής αποστολής με email.

Όλα τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που ασχολούνται με τον τοπικό αθλητισμό, καταβάλουν προσπάθειες υπό δύσκολες συνθήκες σε δύσκολους οικονομικά καιρούς να προβάλουν ΟΛΑ ανεξαιρέτως στα αθλητικά σωματεία της Αρκαδίας, ΟΛΟΥΣ τους αθλητές και ΟΛΕΣ τις επιτυχίες που έρχονται κατά καιρούς! Υπό δύσκολες καιρικές και όχι μόνο συνθήκες με μια κάμερα ή μια φωτογραφική μηχανή σε κάθε παιχνίδι ή έστω μια ουσιαστικά αναφορά με ένα ρεπορτάζ στο χαρτί, στην οθόνη ή αναφορά στη διάρκεια μιας ραδιοφωνικής εκπομπής!

Το να ακολουθούν την τακτική κάποια ακόμη και ιστορικά σωματεία να εκδίδουν «Δελτία Τύπου Φαντάσματα» και να τα αποστέλλουν μεμονωμένα σε δικούς τους ανθρώπους, δείχνει ότι δεν σέβονται ή απλά δεν ενδιαφέρονται για την προσπάθεια που καταβάλουν όλα τα ΜΜΕ του Νομού στο σύνολό τους, κατά καιρούς να αφιερώνουν χρόνο για να προβάλουν (όπως οφείλουν) τις επιτυχίες τους, τις δράσεις τους και αρκετές φορές στα δύσκολα τα παράπονα τους για αρνητικά γεγονότα (όπως κακές διαιτησίες, κακές φιλοξενίες αντιπάλων κ.α.).

 

Υ.Γ.1:

Όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα φαινόμενο που διαχρονικά συμβαίνει σε αρκετούς συλλόγους και σε διαφορετικά αθλήματα. Προσωπικά δεν είχα και δεν έχω κάποια αντιπάθεια με κανένα σύλλογο και κανένα αθλητικό παράγοντα. Θα συνεχίσουν να κάνω τη δουλειά μου σωστά με επαγγελματισμό και με ήθος στο βαθμό των δυνάμεων και του χρόνου που μπορώ να διαθέτω γι’ αυτό που κάνω 19 χρόνια τώρα, ανεξάρτητα αν κάποιοι σύλλογοι ή παράγοντες θέλουν να αποστέλλουν τις επίσημες ανακοινώσεις ή τα Δελτία Τύπου τους ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ και επιλεκτικά σε τοπικά Μέσα.

 

Υ.Γ.2:

Αφορμή ίσως του συγκεκριμένου άρθρου έχει να κάνει με το γεγονός ότι τις προάλλες τοπικός αθλητικός παράγοντας που προφανώς είχε δημοσιεύσει Δελτίου Τύπου - Ανακοίνωση την οποία όμως είχε κοινοποιήσει σ’ ένα συγκεκριμένο τοπικό Μέσο, εμμέσως πλην σαφώς ενοχλήθηκε γιατί δεν ασχολήθηκα να δημοσιεύσω την είδηση και γενικότερα νέα του συλλόγου.

Ως απάντηση λοιπόν όποιος σύλλογος ή εκπρόσωπος συλλόγου θέλει προβολή από τα τοπικά ΜΜΕ πρέπει την ίδια ώρα να ενημερώνει συνολικά με κάποια τρόπο τα τοπικό ΜΜΕ και όχι μόνο επιλεκτικά.

** ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΝ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ.

 

 

 


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Alternative flash content

Requirements

KATASTIMA ENOIKIAZETAI BANNER

IRIDA SWIMMING BANNER

VARDOUNIOTIS ALEXIOS BANNER

aspet banner 2018-19

Επι του πιεστηριου

Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.contraepithesi.gr και για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Αποδοχή» για να συνεχίσετε ή επιλέξτε «Περισσότερες πληροφορίες» για να δείτε λεπτομερείς περιγραφές των τύπων cookies που χρησιμοποιούτνται από τον ιστότοπο μας, καθώς και των εφαρμογών διαχείρισης της κίνησης για να επιλέξετε αν θα αποδεχτείτε ορισμένα από αυτά ή όχι.