09222018Σαβ
Thursday
 

Πληρότητα στον «άσο» ο Αρκαδικός που ψάχνει «2άρι», «4άρι» και κάτι ακόμα…

SEFA ARKADIKOS 04Στον ΣΕΦΑ Αρκαδικό μία εβδομάδα και κάτι λιγότερο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής κατηγορίας, οι μετεγγραφικές κινήσεις συνεχίζονται με σκοπό τις αμέσως επόμενες ημέρες η ομάδα να έχει στελεχωθεί επαρκώς, προκειμένου το επόμενο διάστημα να μπορεί να ανταποκριθεί ικανοποιητικά στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος. Τις τελευταίες ημέρες λοιπόν είχαν πραγματοποιηθεί κάποιες προσθήκες παικτών σε διάφορες θέσεις (κυρίως στην περιφέρεια), κάτι που συνεχίστηκε και χθες με την απόκτηση του Κρίστιαν Κούτρα. Ενός παίκτης που ήρθε από τον ΓΣΛ για να βοηθήσει με τη σειρά του οργανωτικά τον Αρκαδικό στη φετινή Α2 Εθνική!

Αλήθεια μια εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και με το ρόστερ της ομάδας να έχει καλυφθεί κατά 70-75% πως έχει η εικόνα στο ρόστερ των «κυανόλευκων»…; Έχουν κλείσει βασικές θέσεις στο ρόστερ ή υπολείπονται κάποιες ακόμη προσθήκες ουσίας;

 

Πληρότητα στον «άσο»…

Λοιπόν ξεκινώντας την αναφορά μας στο έως τώρα ρόστερ του ΣΕΦΑ και με δεδομένη τη χθεσινή μεταγραφή του Κούτρα, φαίνεται ότι ο Αρκαδικός έχει καλύψει πλήρως την θέση του «άσου»! Κι αυτό γιατί εκτός από τον Κούτρα υπάρχουν ακόμη τρία ικανά παιδιά στη θέση «1» όπως οι Γαρμπής, Αποστολίδης και Μαραγκάκης. Βέβαια οι δύο τελευταίοι προορίζονται και για παρουσία στη θέση «2». Το σημαντικό είναι ότι όλοι τους έχουν λεπτά συμμετοχής στην Α2 έως τώρα σε διαφορετικές ομάδες ή αγωνιστικές συνθήκες. Εκτιμάται ότι ο κ. Κουστένης έχει τον ευχάριστο «πονοκέφαλο» να πραγματοποιεί ένα ουσιαστικό “rotation” γεγονός που μπορεί να τον βοηθήσει εκτός από την επίθεση και στην άμυνα με διαρκές pressing για παράδειγμα σε κάποια παιχνίδια χωρίς την ανησυχία της κόπωσης. Είναι ευτύχημα με λίγα λόγια μια ομάδα να έχει τόσες λύσεις στη θέση του «1» και την πολυτέλεια να μπορεί να αγωνίζεται ακόμη και με δύο pointguard, αν αυτό κρίνεται απαραίτητο!

Από εκεί και ύστερα στη θέση «3-4» υπάρχει η παρουσία του Γιάννη Προδρόμου και στη θέση «5» ο Σάββας Τζουγκαράκης. Συνυπολογίζουμε τον νεαρό Απέργη στη θέση «4» και τον Τζαϊδά στις θέσεις «3-4».

 

Οι βασικές ακόμη ελλείψεις…

Από εκεί και πέρα όμως υπάρχουν σημαντικά κενά στη στελέχωση του ρόστερ για τη νέα σεζόν, με τον Αρκαδικό να είναι «υποχρεωμένος» να πραγματοποιήσει τουλάχιστον τρεις προσθήκες στο ρόστερ. Βασική προτεραιότητα τη δεδομένη στιγμή αποτελεί η απόκτηση ενός βασικού powerforward που θα αγωνίζεται ως «παρτενέρ» στην frontlineμε τον Σάββα Τζουγκαράκη. Απαιτείται ένας ικανός και έμπειρος ψηλός που να έχει ικανότητες στο σκοράρισμα κοντά στο καλάθι και αν είναι δυνατόν να διαθέτει και ένα καλό περιφερειακό σουτ. Αυτή τη στιγμή στην ομάδα ο Τζουγκαράκης δεν έχει «αντίπαλο δέος» στην ομάδα και στις προπονήσεις και αυτό είναι ένας χαρακτηριστικό δείγμα, ότι οι «κυανόλευκοι» ακόμη δεν έχουν κινηθεί δυναμικά στις θέσεις των ψηλών.

Δεύτερη ουσιαστική προτεραιότητα θεωρείται η απόκτηση ενός πολύ καλού σουτέρ που θα αγωνίζεται κατά κύριο λόγο στη θέση «2». Πρόκειται για τη θέση του βασικού shootingguard. Ο Αρκαδικός χρειάζεται ένα πολύ καλό περιφερειακό σουτ και σύμφωνα με πληροφορίες οι ιθύνοντες του ΣΕΦΑ, αναζητούν μια καλή λύση που μπορεί να έχει να κάνει και με τη θέση του ξένου που πιθανότατα να αποκτηθεί.

 

Το κάτι ακόμα…

Με την απόκτηση ενός βασικού 2αριού και ενός βασικού 4αριού ο Αρκαδικός θα έχει καλύψει στο 90-95% το φετινό του ρόστερ. Από εκεί και πέρα όμως θα χρειαζόταν και το κάτι ακόμη για να μπορεί η ομάδα να παρουσιαστεί ανταγωνιστική τηρουμένων των ιδιαιτεροτήτων της σεζόν. Εκτίμησή μας είναι ότι ίσως στη θέση των ψηλών χρειαζόταν ένας ακόμη παίκτης που θα μπορούσε να πλαισιώνει τα βασικά 4-5άρια της ομάδας. Διαφορετικά αξιόπιστη λύση δεν είναι δεδομένο αν θα υπάρχει, με τους Προδρόμου και Τζαϊδά να προσπαθούν να καλύψουν το κενό στην frontline όταν αυτό προκύπτει.

Σίγουρα σημαντικό ρόλο στην προσθήκη μιας επιπλέον λύσης στην ομάδα, θα παίξει και η αγωνιστική παρουσία ή όχι του Γιώργου Κοψαύτη, ο οποίος περιμένει το «πολυπόθητο ΟΚ» προκειμένου να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση.


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Alternative flash content

Requirements

KATASTIMA ENOIKIAZETAI BANNER

IRIDA SWIMMING BANNER

VARDOUNIOTIS ALEXIOS BANNER

aspet banner 2018-19

Επι του πιεστηριου

Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.contraepithesi.gr και για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Αποδοχή» για να συνεχίσετε ή επιλέξτε «Περισσότερες πληροφορίες» για να δείτε λεπτομερείς περιγραφές των τύπων cookies που χρησιμοποιούτνται από τον ιστότοπο μας, καθώς και των εφαρμογών διαχείρισης της κίνησης για να επιλέξετε αν θα αποδεχτείτε ορισμένα από αυτά ή όχι.