05202018Κυρ
Thursday
 

Αυτοί δηλαδή είναι μόνο οι καλύτεροι στη Νότια Ελλάδα…;

BASKETBALL 003Δεν γνωρίζω με τι κριτήρια πραγματικά οι Ομοσπονδιακοί τεχνικοί και υπεύθυνοι ανάπτυξης επιλέγουν τους αθλητές αυτούς που στη συνέχεια στελεχώνουν τις προεθνικές ή τις μικρές ηλικιακά Εθνικές ομάδες. Δεν γνωρίζω επίσης σε τι βαθμό «ακτινογραφούνται» οι μικροί αθλητές μέσα από το πρωτάθλημα Ενώσεων και τα διάφορα παιχνίδια που στη διάρκεια του Χειμώνα διεξάγονται ανά την Ελλάδα, αλλά και σε τι βαθμό λαμβάνονται υπόψη οι εισηγήσεις των Ενωσιακών προπονητών που έχουν ουσιαστική εικόνα για τις αγωνιστικές δυνατότητες των παιδιών που παίζουν μπάσκετ ανά την Ελλάδα.

Διαβάζουμε συχνά πυκνά ότι ορίζονται προπονήσεις του κλιμακίου Νότου και Βορρά της Εθνικής Παμπαίδων, στις οποίες καλούνται επί της ουσίας παίκτες στην συντριπτική πλειοψηφία από ομάδες του κέντρου! Αναρωτιέμαι συχνά. Τόσο τραγικό είναι το επίπεδο των νεαρών αθλητών σ’ αυτές τις ηλικίες στην Ελλάδα εκτός από την Αττική και την Θεσσαλονίκη; Η Ανάπτυξη στο χώρο του μπάσκετ γίνεται με ποια κριτήρια; Υπάρχει ουσιαστική αναζήτηση ταλέντων ανά την Ελλάδα ή για παράδειγμα τα τουρνουά Χριστουγέννων διεξάγονται μόνο για να τσεκάρουν οι Ομοσπονδιακοί τεχνικοί τους συγκεκριμένους αθλητές που θα αγωνιστούν στον αγώνα επιλέκτων;

Για παράδειγμα την Παρασκευή 9 Ιουνίου έχουν κληθεί αθλητές του κλιμακίου Νότου και της Εθνικής Παμπαίδων γεννημένοι το 2002 και το 2003 για προπόνηση. Από τους 22 αθλητές που έχουν κληθεί οι 18 ανήκουν σε σωματεία της Αττικής και μόλις οι υπόλοιποι 4 σε σωματεία άλλων περιοχών της Νότιας Ελλάδας (δύο από την Πάτρα, ένας από το Σχηματάρι και ένας από την Ιτέα).


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Alternative flash content

Requirements

KATASTIMA ENOIKIAZETAI BANNER

IRIDA SWIMMING BANNER

VARDOUNIOTIS ALEXIOS BANNER

KOAT-BANNER-COLOR

Επι του πιεστηριου

Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.contraepithesi.gr και για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Αποδοχή» για να συνεχίσετε ή επιλέξτε «Περισσότερες πληροφορίες» για να δείτε λεπτομερείς περιγραφές των τύπων cookies που χρησιμοποιούτνται από τον ιστότοπο μας, καθώς και των εφαρμογών διαχείρισης της κίνησης για να επιλέξετε αν θα αποδεχτείτε ορισμένα από αυτά ή όχι.